اجرای طرح زراعت چوب در اراضی ملی گیلان؛ ۱۸۰۰ هکتار از اراضی گیلان «احاله مدیریت» شدند

تاریخ انتشار : 1400/01/31 - ساعت انتشار: ١٦:٠٤ - گروه خبری : اخبار قدیمی

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان گفت: در اجرای طرح زراعت چوب سال گذشته توانستیم یک هزار و ۸۰۰ هکتار از اراضی ملی گیلان را «احاله مدیریت» کنیم.

 

به گزارش روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گیلان و به نقل از خبرگزاری تسنیم از رشت، میرحامد اختری صبح امروز در جمع خبرنگاران با بیان اینکه قانون تنفس جنگل از اواخر سال 95 به‌اجرا درآمد اظهار داشت: با اجرای طرح تنفس جنگل، بهره‌برداری از جنگل‌های هیرکانی متوقف شد و دولت استان‌ها را مکلف کرد تا طرح زراعت چوب را اجرا کنند.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گیلان با بیان اینکه قسمت اعزم چوب مصرفی کشور را گیلان تامین می‌کند تصریح کرد: کل چوب‌های مصرفی کشور 11 میلیون مترمکعب است که 4/5 میلیون مترمکعب آن فقط در استان گیلان در صنایع مختلف MDF، پالت‌سازی، فیبر، نوپان و غیره استفاده می‌شود.

اختری با اشاره به اینکه استفاده از چوب‌های جنگل‌های هیرکانی متناسب با نیاز کل استان نیست افزود: برای اینکه بتوانیم حداقل بعد روانی کار را تا حدودی رفع کنیم، بحث زراعت چوب را سال گذشته به‌صورت جدی شروع کردیم و توانستیم یک هزار و 800 هکتار از اراضی ملی گیلان را احاله مدیریت کنیم

وی با بیان اینکه اجرای طرح‌های آبخیزداری از برنامه‌های محوری منابع طبیعی و آبخیزداری است افزود: با عنایات مقام معظم رهبری طی 4 سال گذشته، اعتباراتی از محل صندوق توسعه ملی برای اجرای طرح‌های آبخیزداری در نظر گرفته شد که در این زمینه اقدامات موثری صورت گرفته است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان با تاکید بر اینکه در کشور حدود 86 میلیون هکتار مرتع وجود دارد گفت: از این مساحت 245 هزار هکتار سهم استان گیلان است و انتظار می‌رود مردم و مرتع‌داران عزیز از این موهبت الهی به‌نحو احسن استفاده کنند که کوچک‌ترین آسیب به منابع طبیعی آسیب به نسل‌های آینده است.

اختری با بیان اینکه در شهرستان‌های استان تخریب و تعدی به اراضی ملی و جنگلی زیاد شده است خاطرنشان کرد: حراست از جنگل‌ها و مراتع نیازمند برنامه‌ریزی، تدبیر، پیگیری مستمر و جدی  و قاطعیت دستگاه‌های مرتبط است و انتظار می‌رود همه برای تحقق این امر کوشا باشند.

وی مجوز ساخت‌وساز در مراتع استان را مورد تاکید قرار داد و خاطرنشان کرد: در قانون و شیوه‌نامه تصویب شده کسانی که دارای طرح مرتع‌داری هستند می‌توانند در همان ناحیه با همان مساحت، مصالح و ارتفاع نسبت به بازسازی بناهای خودشان اقدام کرده و مجوز لازم را دریافت کنند

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان ساخت‌‌وساز غیرمجاز در مراتع استان را رنج‌آور و تاسف‌بار دانست و تاکید کرد: این اقدامات در قانون جرم تلقی شده و افراد سودجو باید مورد تعقیب قضایی قرار گیرند که اگر در دستگاه‌ها نیز کوتاهی انجام گیرد باید با عوامل این کوتاهی هم به‌‌شدت برخورد شود.

اختری مبارزه با تخریب و تصرف اراضی ملی را نیازمند عزم ملی دانست و عنوان کرد: همانگونه که مردم برای ریشه‌کن شدن ویروس کرونا دست به دست هم داده‌اند، برای حفاظت از منابع طبیعی نیز که رابطه مستقیم با حیات انسان دارد نیازمند همکاری و همراهی مصمم هستیم تا اتفاقات خوبی در آینده رقم خورد.

 
نسخه چاپی

ارسال به دوست

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج