توقف تمامی طرحهای زراعت چوب در گیلان
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان از توقف اجرای طرحهای زراعت چوب در استان خبر داد و گفت: تمامی طرحهای زراعت چوب در استان به دلیل احترام به افکار عمومی متوقف شده است.
به گزارش روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گیلان و به نقل از خبرگزاری فارس میرحامد اختری با اشاره به پیشینه اجرای طرح زراعت چوب در گیلان، اظهار کرد: در نیمه دوم سال ۱۳۹۹ طرح زراعت چوب در گیلان بر اساس برنامه ششم توسعه با چهار و نیم سال تأخیر از اجرای برنامه در استان شروعشده است.
وی با اشاره به احاله مدیریت طرحهای زراعت چوب به بخش خصوصی در استان گیلان در مساحت ۶ هزار و ۶۰۰ هکتار در اراضی ملی، افزود: درختان زراعت چوب در گیلان که از سالها پیش شروعشده، طی مزایدهای از طریق سازمان جنگها، مراتع و آبخیزداری کشور به فروش گذاشته شد تا شرکت بهرهبردار آن را بریده و بجای آن مجدداً درخت مناسب و ترجیحاً صنوبر بکارد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان با اشاره به برخی از دغدغهها مبنی بر عدم قطع درختان در طرح زراعت جنگل، گفت: گفته میشود در فصل کنونی نباید درختان قطع شود در حالی که این درختان جزئی از مزرعه زراعت چوب بوده و جنگل نیست.
اختری در پاسخ به اینکه چرا شرکت بهرهبردار در طرح زراعت چوب علیرغم وارد کردن خسارت به زیرساختها ازجمله آسفالت در جهت بهسازی و اصلاح آن حرکت نمیکند، تصریح کرد: منابع حاصل از فروش چوبها در طرحهای زراعت به خزانه دولت واریزشده و بنا بر قانون، دستگاه دولتی امکان استفاده مستقیم از منابع را ندارد.
وی با بیان اینکه جادههای درجهدوی روستایی و طرح اگر تخریب شود پیمانکار مکلف به مرمت است، تصریح کرد: جادههای عمومی، با اعتبارات دولتی مرمت میشود، چون زراعت چوب هم جزء طرحهای ملی است، امکان استفاده از آن وجود دارد؛ ضمن اینکه عایدات زراعت چوب به خزانه دولت واریز و درصدی به استان (سازمان مدیریت) برمیگردد، که میتواند برای این منظور تخصیص داده شود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان از توقف اجرای طرحهای زراعت چوب در استان خبر داد و گفت: تمامی طرحهای زراعت چوب در استان به دلیل احترام به افکار عمومی متوقف شده است.
اختری با اشاره به تمایز جنگل با طرح زراعت چوب، بیان کرد: زراعت چوب در بخش وسیعی از استان توسط بخش خصوصی در حال انجام است و در این طرح، چوب تولیدشده پس از مدتی باید برداشته شود و این به معنای این نیست که شرکت بهرهبردار در برداشت چوب به جنگل و یا به سیما و منظر در روستا خسارت وارد کرده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان با اذعان به اینکه تا چوب برداشت نشود نمیتوان مجدداً درخت کاشت، افزود: از ۱۱ میلیون مترمکعب چوب مصرفی در کشور، پنج میلیون مترمکعب تنها در گیلان مصرف میشود، آیا این میزان چوب موردنیاز صنایع باید از جنگلها تأمین شود؟
اختری با اشاره به برخی از مزایای طرح زراعت چوب، گفت: پیش از اجرای طرح زراعت چوب، عدهای قاچاقچی و اره موتور به دست بودند اما اکنون در حال فعالیت قانونی در طرحهای زراعت چوب هستند و این در حالی است که ما با اجرای طرحهای زراعت، فشار را از جنگلها کم کردهایم.
وی با اشاره به کوتاه کردن دست دلالان در بازار چوب با اجرای طرح زراعت چوب، بیان کرد: چوبهای برداشتشده در طرحهای زراعت چوب به دلالان فروخته نمیشود، بلکه مستقیماً به کارخانهها ازجمله صنایع MDF سازی ارسال میشود که باعث کاهش قیمت چوب و فرآوردههای چوبی میشود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان طرح زراعت چوب را عاملی مهم در جهت حفظ جنگلهای هیرکانی دانست و گفت: طرح زراعت چوب علاوه بر اینکه فشار را از جنگلهای هیرکانی برمیدارد، جلوی نابودی این جنگلها را نیز میگیرد.
اختری همچنین از نهالکاری در طرحهای زراعت پس از برداشت خبر داد و افزود: نهالکاری در اراضیای که برداشت چوب انجامشده، پس از آمادهسازی عرصه برای کاشت نهال، از اواخر پاییز آغاز میشود.
ارسال به دوست
نام : | |
ايميل : | |
*نظرات : | |
متن تصویر را وارد کنید: | |