معاون حفاظت و امور اراضی سازمان منابع طبیعی؛
"پنجره واحد" سدی در برابر تخلف / پیشگیری از حریق با بکارگیری سامانه ریسک حریق میسر میشود
معاون حفاظت و امور اراضی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: با بکارگیری سامانه مدیریت پنجره واحد زمین و اتصال همه دستگاههای مربوطه به یکدیگر امکان تخلف ناممکن، مسیر کمکاری و بی توجهی در عرصه منابع طبیعی مسدود میشود.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور- حسین میررجبی در جلسه ای که با حضور معاونان عمرانی استانداری های سراسر کشور صبح روز دوشنبه به ریاست معاون عمرانی وزیر کشور در محل این وزارت خانه برگزار شد، با اشاره به مزایای استفاده از سامانه پنجره واحد در همه دستگاهها به ویژه حوزه منابع طبیعی و آبخیزداری، تاکید کرد: وجود این سامانه ظرفیت بسیار بزرگی برای مدیریت زمین است.
میررجبی افزود: با توجه به اینکه بستر اساسی فعالیت ما روی زمین میباشد، استفاده از این ابزار میتواند به تحولی اساسی در زمینه مدیریت منابع طبیعی بیانجامد.
فرمایشات رهبری عامل طراحی سامانه پنجره واحدمدیریت زمین
وی، ایده و انگیزه طراحی سامانه را در پی فرمایشات رهبر معظم انقلاب برای مقابله با زمینخواری و فساد در دستگاههای اجرایی و رانت اطلاعاتی عنوان کرد و ادامه داد: سامانه با این رویکرد راهبری شد و سپس طراحی و راهاندازی آن در کارگروه ستاد هماهنگی مبارزه با مفاسد اقتصادی مصوب گردید.
میررجبی، تخریب اراضی محدود کشور در حوزه کشاورزی و منابع طبیعی، تخریب محیط زیست، بروز سیل و ورود ریزگردها، تضییع بیت المال و نارضایتی مردم در صدور مجوزها را جزو مسائل فراگیر و بسیار مهم سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری عنوان کرد.
این مسئول یادآور شد: سامانه پنجره واحد مدیریت زمین میتواند از طرق گوناگون به کاهش مشکلات در این عرصهها منجر شود.
وی یکی از مهمترین دلایل زمینخواری را نقص در ساز و کار اجرایی در کنار ضعف و تخلف در نظارت عنوان کرد و ادامه داد: به دلیل وجود متولیان زیاد زمین و نیز تعدد دستگاههای صدور مجوز در کشور، ایجاد تمرکز بین این بخشها و ساماندهی امور بسیار دشوار بود که با ایجاد سامانه پنجره واحد، همه دستگاههای متولی به صورت همجهت به یکدیگر متصل و با هم هماهنگ شدهاند.
به گفته میررجبی، ایجاد ارتباط این سامانه با سامانه ثنا متعلق به دستگاه قضا هم در دستور کار قرار دارد تا مباحث حقوقی از این طریق با سرعت و کیفیت بهینهای قابل پیگیری باشد.
معاون حفاظت و امور اراضی سازمان منابع طبیعی تصریح کرد: در حالیکه دغدغه بسیاری از مدیران کمبود تجهیزات و نیروی انسانی است، با پایش تصاویر ماهوارهای توسط این سامانه و ارائه اطلاعات درباره موضوعات مهمی همچون تغییر کاربریها، دغدغه مدیران رفع و ابزار توجیه برای کمکاری سلب خواهد شد.
وی اذعان کرد: سامانه پنجره واحد مدیریت زمین تاکنون بالغ بر چهار هزار گزارش تغییر کاربری در کشور تولید کرده که این اطلاعات در حال ارسال به استانها به منظور پیگیری و اعمال قانون است.
میررجبی در عین حال ظرفیت گزارشگیری توسط سامانه در حوزه تغییر کاربری را تا ۲۰هزار مورد عنوان کرد و ادامه داد: همه فرایندهای شناسایی، ارسال اطلاعات و پیگیری داخل سامانه انجام میگیرد
طراحی سامانه ریسک حریق
این مسئول به موضوع طراحی سامانه ریسک حریق نیز پرداخت و تاکید کرد: متاسفانه در پی تغییرات اقلیمی، افزایش گرما و حرارت، میزان حریق در جنگلها و منابع طبیعی رشد قابل توجهی داشته به طوری که در ۶ماهه نخست سال جاری میزان حریق حدود 138درصد افزایش را نسبت به مدت مشابه سال گذشته نشان میدهد.
به گفته میررجبی، نظر به اهمیت و حساسیت موضوع، سامانه ریسک حریق به منظور پیشگیری و مقابله با حریق طراحی شده که به زودی در اختیار مسئولان در سازمان و استانها قرار خواهد گرفت.
وی همچنین از طراحی سامانه ریسک آفات نیز خبر داد و آن را ابزاری برای مقابله با آفات گوناگونی عنوان کرد که در فصول مختلف و در پی تغییرات اقلیمی ناگهان طغیان میکنند.
میررجبی در بخش دیگری از گفته های خود، اجرای قانون کاداستر در حوزه منابع طبیعی را افتخاری بزرگ برای این مجموعه ارزیابی و خاطرنشان کرد: هماکنون 99/7 درصد عرصه های ملی کاداستر شده و سند مالکیت به نام دولت برای این بخشها صادر شده است که از این جهت سازمان منابع طبیعی جزو اولین دستگاههایی است که توانسته به اهداف مورد نظر دست پیدا کند.
تلفیق سامانه مسکن با سامانه پنجره واحد
مديركل دفتر فني و برنامه ريزي عمراني وزارت كشور نیز که در این جلسه سخن میگفت، بر اهمیت و توجه دولت به استفاده از این سامانه تاکید کرد و گفت: خواسته ریاست جمهوری از وزارت کشور این است که استانداریها هیچیک از سامانههایی که ماهیت آنها به مسائل زمین مربوط میشود را مورد حمایت قرار نداده و تمامی اقدامات مرتبط با زمین در سامانه پنجره واحد انجام گیرد.
قربانی بیان کرد: این سامانه در راستای ایجاد دولت الکترونیک که جزو پروژههای اولویتدار کشور میباشد، طراحی شده و دولت هم با توجهی ویژه به این حوزه مینگرد.
این مسئول افزود: سامانه مسکن نیز به عنوان یک ماژول ذیل این سامانه قرار خواهد گرفت.
ارسال به دوست
نام : | |
ايميل : | |
*نظرات : | |
متن تصویر را وارد کنید: | |