مدیرکل منابع طبیعی گیلان: زراعت چوب طمع قاچاقچیان جنگل را کم می کند/ لزوم پرهیز از کاشت گونه های مهاجم

تاریخ انتشار : 1399/12/27 - ساعت انتشار: ١٤:٥٦ - گروه خبری : اخبار قدیمی

مدیرکل منابع طبیعی گیلان: زراعت چوب طمع قاچاقچیان جنگل را کم می کند/ لزوم پرهیز از کاشت گونه های مهاجم

 

به گزارش روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گیلان و به نقل از خبرگزاری ایسنا/گیلان مدیرکل منابع طبیعی گیلان، حفاظت از جنگلها را اولویت این ادارهکل دانست و خاطرنشان کرد: با زراعت چوب چشم طمع به جنگلها کمتر شده و صنایع دیگر خریدار چوبآلات قاچاق نخواهند بود.

میرحامد اختری زراعت چوب را یکی از برنامههای محوری و مهم کشور و استان گیلان دانست و اظهار کرد: گیلان یکی از بزرگترین استانهای مصرفکننده چوب است، زیرا کارخانجات ام.دی.اف و پالتسازی دارد.

وی نیاز چوبی سالانه کشور را ۱۱ میلیون مترمکعب دانست که حدود پنج میلیون مترمکعب آن در گیلان مصرف میشود و تصریح کرد: این حجم از مصرف چوبآلات نشاندهنده اهمیت زراعت چوب است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان، برداشت سالانه چوب از جنگلهای طبیعی استان را حدود ۱۵۰ هزار مترمکعب دانست و گفت: این میزان برداشت جوابگوی نیاز پنج میلیون مترمکعبی گیلان به چوب نیست و حتما باید واردات یا زراعت چوب داشته باشیم تا نیاز صنایع سلولزی را تامین کنیم.

اختری ادامه داد: به دنبال تصویب قانون توقف بهرهبرداری از جنگلهای شمال و اجرای آن از سال ۹۷، قطع هرگونه درخت و خروج چوبآلات از جنگلهای هیرکانی ممنوع شد لذا برای جبران این کسری به توسعه زراعت چوب روی آوردیم.

وی با بیان اینکه گیلان در برنامه ششم توسعه مکلف به زراعت چوب در ۶۶۰۰ هکتار از اراضی ملی استان شده است، خاطرنشان کرد: سالهای نخست برنامه به واسطه جابجایی برخی از قوانین از دست رفت، اما امسال عملکرد خوبی در زمینه زراعت چوب داشتیم و ۱۸۰۰ هکتار از اراضی جنگلی جلگهای را به زراعت چوب اختصاص دادیم و احاله مدیریت کردیم.

مدیرکل منابع طبیعی گیلان، با اشاره به آغاز برداشت از زراعت چوبهای سنواتی، عنوان کرد: سال آینده نیز اقدام به زراعت چوب در ۲۰۰۰ هکتار از اراضی ملی استان خواهیم کرد.

وی از تخصیص اعتبار ۱.۳ میلیارد تومانی توسط سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری جهت تسهیلات زراعت چوب خبر داد و اضافه کرد: به ازای هر هکتار زراعت چوب ۱۰ میلیون تومان تسهیلات توسط بانک کشاورزی به زارعین تعرفه شده از سوی ادارهکل منابع طبیعی استان پرداخت خواهد شد. بانک عامل نیز معادل همین اعتبار تسهیلات با بهره کم پرداخت خواهد کرد.

اختری، با بیان اینکه ماموران یگان حفاظت منابع طبیعی گیلان به عنوان ضابط قضایی طبق تبصره ذیل ماده ۵۵ قانون حفاظت و بهرهبرداری از جنگلها و مراتع با هرگونه تخریب و تصرف اراضی ملی برخورد خواهند کرد، متذکر شد: تصرفات سنواتی نیز با مراجه به مرجع قضایی پیگیری خواهد شد تا علاوه بر حفاظت از منابع طبیعی، حقی از مردم ضایع نشود.

وی از مردم خواست در صورت مشاهده هرگونه تخریب و تصرف اراضی ملی با شماره شبانهروزی ۱۵۰۴ تماس بگیرند و تصریح کرد: برخی از ساخت و سازهای غیر مجاز مربوط به تخلفات حوزه تغییر کاربری بوده که در اراضی مستثنیات رخ داده است.

مدیرکل منابع طبیعی گیلان، شرط دریافت تسهیلات زراعت چوب در اراضی مستثنیات را کاشت گونههای سریعالرشد مورد استفاده در صنایع چوب کشور و استان دانست و گفت: گونههای سریعالرشد باید شرایط زراعت چوب را داشته و جزو گونههای مهاجم نباشد.

اختری، با بیان اینکه زارعین اجازه کاشت گونههای مهاجم در مساحتهای زیاد و در مرز بین اراضی ملی و مستثنیات و اراضی جنگلی و جلگهای را ندارند، متذکر شد: زراعت چوب از نظر اقتصادی به صرفه است و هر هکتار صنوبرکاری در سال ۲۵ مترمکعب چوب تولید میکند و لذا در یک دوره هشت تا ۱۰ ساله شاهد تولید ۲۰۰ مترمکعب چوب در هکتار هستیم. همچنین این اراضی مستعد کشت محصولات جالیزی نیز بوده که برای زارع آورده دارد و هزینه زراعت را کاهش میدهد.

وی با اشاره به ظرفیت زراعت چوب در اراضی مستثنیات، عنوان کرد: گیلان در گذشته ۶۵ هزار هکتار زراعت چوب در اراضی مردم داشت و هم از نظر حجم تولید و هم از نظر سطح زیر کشت در کشور اول بودیم، اما به دنبال کاهش قیمت چوب، بخشی از زارعین کار را رها کردند. خوشبختانه با افزایش مجدد ارزش افزوده چوب، هماکنون از نظر حجم تولید اول و از نظر سطح سوم هستیم.

مدیرکل منابع طبیعی گیلان، مهمترین هدف زراعت چوب را حفط جنگلها دانست و یادآور شد: در هر هکتار جنگل سالانه ۲.۵ تن اکسیژن تولید میشود که معادل مصرف ۱۰ نفر است لذا میزان اکسیژن تولید شده در جنگلهای گیلان با وسعت ۵۶۵ هزار هکتاری، نیاز شش میلیون نفر به اکسیژن را در سال تامین میکند.

اختری، با بیان اینکه هر هکتار جنگل سالانه ۲۵۰۰ مترمکعب آب ذخیره میکند، گفت: جنگلهای گیلان توانایی ذخیره یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون مترمکعب آب را در سال دارند.

وی جلوگیری از فرسایش خاک، تعادل دمایی، افزایش بارش و حاصلخیزی خاک را از دیگر فواید جنگل دانست و اظهار کرد: از مردم میخواهیم در سامانه همیار طبیعت عضو شوند و به عنوان همیار افتخاری کارت دریافت کنند.

مدیرکل منابع طبیعی گیلان، حفاظت از جنگلها را اولویت این ادارهکل دانست و خاطرنشان کرد: با زراعت چوب چشم طمع به جنگلها کمتر شده و صنایع دیگر خریدار چوبآلات قاچاق نخواهند بود و لذا به سمتی میرویم که از قاچاق چوب و نابودی جنگلها جلوگیری شود.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج