کشف ۲۶۰۰ اصله چوب قاچاق در استان گیلان؛ مجازاتها بازدارنده نیست
فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی گیلان با اشاره به عدم بازدارندگی مجازات برای قاچاقچیان چوب گفت: ابتدای سال تاکنون دو هزار و ۶۱۸ اصله چوب قاچاق در استان گیلان کشف شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گیلان و به نقل از خبرگزاری تسنیم در رشت سرهنگ محمد قربانی لرد اظهار داشت: سال گذشته حریقهای گستردهای را در استان شاهد بودیم که البته نسبت به سال 98 مساحت آتشسوزی 18 درصد کاهش داشت.
فرمانده یگان حفاظت ادارهکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گیلان خاطرنشان کرد: خوشبختانه اکثر حریقهای اتفاق افتاده به واسطه رطوبت و شرایط اقلیمی استان سطحی و مربوط به حریق لاش برگ و تنه درختان پوسیده بوده است.
وی ابراز داشت: در راستای پایش اراضی ملی و جنگلها رصد ماهوارهای اراضی ملی گیلان از طریق سازمان منابع طبیعی انجام شده و اطلاعات پهنهبندی حریقهای استان ماهیانه به ادارهکل منابع طبیعی استان ارائه میشود.
قربانی با بیان اینکه قوانین مربوط به مجازات قاچاقچیان چوب بازدارنده نیست افزود: ما این موضوع را در جلسات دادگستری و شورای حفظ حقوق بیتالمال منعکس کردیم و پیگیریها در حال انجام است اما تاکنون نتیجهای مبنی بر اصلاح قوانین و افزایش بازدارندگی آن مشاهده نشده است.
وی از تشکیل 95 فقره پرونده تخلف قاچاق چوب در گیلان از ابتدای سال تا 27 فروردینماه خبر داد و تصریح کرد: در این مدت دو هزار و 618 اصله چوب قاچاق به حجم 92 متر مکعب، 420 کیلوگرم ذغال و 93 استر هیزم کشف شد.
فرمانده یگان حفاظت ادارهکل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان بیان کرد: در جریان کشف محمولههای قاچاق چوب در مدت زمان مذکور تعداد 142 نفر دستگیر شده و 71 دستگاه وسائل نقلیه و 2 دستگاه تجهیزات توقیف شدند.
قربانی ابراز داشت: همچنین از ابتدای سال تا 27 فروردینماه 34 فقره پرونده تخلف قطع درخت و درختچه تشکیل شد که مربوط به قطع 349 اصله درخت و درختچه به حجم 125 متر مکعب و 478 اصله نهال بوده است.
وی گفت: صنوبر و توسکا از گونههای در دست کاشت است و افراد برای برداشت آنها باید مراحل قانونی را طی کنند؛ زمانی که فرد اقدام به زراعت چوب در اراضی ملی کند باید برای برداشت آن به اداره منابع طبیعی شهرستان مراجعه کرده و اجرت المثل را پرداخت کند تا مجوز برداشت چوبی که در اراضی ملی زراعت کرده را دریافت کند.
فرمانده یگان حفاظت ادارهکل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان عنوان داشت: متأسفانه یکی از مشکلاتی که با آن مواجه هستیم این است که روستاییان بدون دریافت استعلام از منابع طبیعی اقدام به فروش اراضی ملی که به صورت آبا و اجدادی آن را در اختیار دارند میکنند.
قربانی خاطرنشان کرد: بعضاً مشاهده میشود که دهیارها و شوراها نیز با این افراد همکاری کرده و یا دستگاههای خدماترسان به آنها انشعاب برق و گاز نیز میدهند که با این گونه تخلفات برخورد شده و برای آنها پرونده تشکیل شده است.
فرمانده یگان حفاظت ادارهکل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان تصریح کرد: ما این موضوع را مورد پیگیری قرار داده و با فرمانداریها، دهیاریها و شوراها مکاتبه کردیم تا جلوی این دست از اقدامات گرفته شود.
قربانی عنوان داشت: مردم در صورت مشاهده هر گونه تخلف و مورد مشکوک در حوزه قاچاق چوب با سامانه 1504 و 139 تماس بگیرند؛ سامانه 1504 سامانه استانی بوده و همکاران ما به صورت شبانه روز پاسخگوی افراد هستند.
ارسال به دوست
نام : | |
ايميل : | |
*نظرات : | |
متن تصویر را وارد کنید: | |