سهیل توکلی گفت:
مبارزه بیولوژیک با آفت شب پره شمشاد

تاریخ انتشار : 1401/06/28 - ساعت انتشار: ١٠:٢٨ - گروه خبری : اخبار استان

مناطق آلوده به آفت شب پره شمشاد جنگلهای هیرکانی استان گیلان به روش بیولوژیک کانون کوبی میشود

 

به گزارش روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گیلان، سهیل توکلی حور معاون حفاظت و امور اراضی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گیلان، اظهار کرد: همه ساله بدنبال تغییرات شدید اقلیمی، خشکسالی و کاهش باران های فصلی، جنگلها و مراتع استان مورد هجوم آفات و بیماریهای گیاهی ( جنگلی و مرتعی) قرار می گیرند.

 وی با بیان اینکه یکی از مهمترین آفات قرنطینه ای که طی سالهای اخیر یکی از گونه های منحصر به فرد بوده یعنی شمشاد هیرکانی را تحت تاثیر  قرار داده آفت شب پره شمشاد می باشد .

ایشان گفت: شمشاد با نام علمی (Buxus hyrcana) یکی از گونه های منحصر بفرد و پهن برگ همیشه سبز و بومی جنگل های هیرکانی شمال ایران است که در فهرست گونه های گیاهی در خطر انقراض اتحادیه بین المللی حفظ طبیعت (IUCN) قرار دارد.

سهیل توکلی با اشاره به اینکه آفت شب پره شمشاد از سال 1395 وارد جنگل های استان شده و خسارت آفت شب پره شمشاد در مرحله لاروی بوده که در صورت طغیان، خسارت جبران ناپذیری به شمشاد های هیرکانی وارد می کند. اضافه نمود؛ در راستای پیش آگاهی و پیشگیری، پایش مستمر رویشگاههای شمشاد در دستور کار قرار گرفته تا در صورت مشاهده آفت، کانون کوبی مناطق آلوده به روش مبارزه بیولوژیک با استفاده از ترکیبات زیستی مورد تایید سازمان حفظ نباتات کشور انجام شود.

معاون حفاظت و امور اراضی خاطر نشان کرد؛ با توجه به شدت فعالیت آفت مذکور رویشگاههای شمشاد 4 الی 5 مرتبه در سال توسط کارشناسان اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گیلان محلولی پاشی می شوند.

 

رویشگاهها و ذخیره گاههای ثبت شده شمشاد هیرکانی استان گیلان در سطح 17 هزار هکتار از مهمترین مأمن های حیات وحش استان نیز بشمار می آید.

 

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج