برگزاری مراسم پنجمین روز هفته منابع طبیعی در دانشگاه گیلان
پنجمین روز از هفته منابع طبیعی با عنوان آموزش، پژوهش و فناوری در دانشکده منابع طبیعی دانشگاه گیلان برگزار شد.
مراسم هفته منابع طبیعی به مناسبت روز آموزش، پژوهش و فناوری در روز شنبه، 1402/12/19 با حضور دکتر محمدی، رئیس جهاد کشاورزی گیلان، دکتر رضوی، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان، دکتر عباسی مژدهی، رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گیلان، روسای دانشگاه های شهرستان صومعه سرا و مسئولین، مدیران و کارشناسان بخش های اجرایی و تحقیقاتی استان در دانشکده منابع طبیعی برگزار گردید.
در ابتدای این مراسم، دکتر نقدی رئیس دانشکده منابع طبیعی بر لزوم پژوهش و انجام تحقیقات بنیادی به منظور اتخاذ تصمیمات منطقی و معقول در راستای دستیابی به توسعه پایدار در منابع طبیعی تاکید نمودند. ایشان تهیه و اجرای طرح جایگزین برای مدیریت جنگلهای شمال و ابلاغ آن در برنامه هفتم را یکی از خواستههای اکثریت جامعه دانشگاهی دانست. رئیس دانشکده منابع طبیعی بیان کردند: اجرای برنامههای مدیریتی جنگل یک کار تخصصی است و برنامه های دولت در این راستا باید طوری هدایت شود که مدیریت جنگل زیر سوال نرود. دکتر نقدی با بیان اینکه توسعه زراعت چوب به عنوان یک آلترناتیو جایگزین برای پاسخگویی به نیاز جامعه به چوب و در راستای کاهش فشار به جنگلهای طبیعی است، افزود: اهمیت و جایگاه جنگلهای دست کاشت و زراعت چوب در ایجاد فرصتهای شغلی همراه با تولید پایدار چوب و نقش جنگلکاریها در بحث خدمات اکولوژیک به خصوص ترسیب کربن برای همه ما آشکار و روشن است.
در ادامه مراسم، دکتر مازیار رضوی، مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان به موضوع سیاستگذاری در ارتباط با مدیریت منابع طبیعی در دو دهه گذشته پرداختند و با اشاره به جنبه های حقوقی صیانت و حفاظت از عرصه های طبیعی بر لزوم اجرای قوانین در این رابطه تاکید نمودند.
دکتر صالح محمدی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان، سخنران بعدی این مراسم بود. دکتر محمدی ضمن اشاره به ظرفیت های مناسب استان در راستای توسعه زراعت چوب در برنامه هفتم و برنامه ریزی جهت تحقق اهداف در پویش مردمی کاشت 1 میلیارد درخت، بر لزوم آماده سازی زیرساخت های لازم برای افزایش تولید نهال و استفاده از ظرفیت های نهالستان های استان تاکید نمودند.
در ادامه، سخنرانان به ایراد مباحثی درباره مدیریت پایدار جنگل های هیرکانی، اثرات تغییرات اقلیمی بر وضعیت موجود جنگل های هیرکانی، بررسی جنگل های کاری های صنوبر در استان گیلان، معرفی میراث جهانی جنگل های هیرکانی، شاه بلوط، و زراعت چوب پرداختند.
در انتهای مراسم نیز، چند اصله نهال در محوطه دانشکده غرس گردید.
ارسال به دوست
نام : | |
ايميل : | |
*نظرات : | |
متن تصویر را وارد کنید: | |