راه نجات کشور از مخاطرات طبیعی، مدیریت جامع حوزه آبخیز است
رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور طی سخنرانی مجازی در پانزدهمین همایش ملی علوم و مهندسی آبخیزداری گفت: راه نجات کشور از مخاطرات طبیعی، مدیریت جامع حوزه آبخیز است و همه دستگاهها باید در آن نقش آفرینی کنند.
به گزارش روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گیلان به نقل از پایگاه اطلاعرسانی سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور، دکتر مسعود منصور صبح امروز در پانزدهمین همایش ملی علوم و مهندسی آبخیزداری که به صورت مجازی در ساری برگزار میشود تأکید کرد: برای مدیریت جامع یک حوزه آبخیز تلاشهای یک دستگاه اجرایی کافی نیست و همه دستگاههای اجرایی و مسئولین در تحقق پایداری حوزه آبخیز نقش دارند.
دکتر منصوربا بیان اینکه آبخیزداری شناخت، برنامهریزی، سیاستگذاری و تنظیم مجموعه اقدامات در یک حوزه آبخیز است به نحویکه منابع پایه حفظ شود گفت: اگر چه اقدامات متنوع مکانیکی، بیومکانیکی و بیولوژیکی از بارزترین اقدامات آبخیزداری است که توسط سازمان جنگلها پیگیری و اجرا میشود، اما عملکرد سایر دستگاهها نیز در مدیریت حوزه آبخیز تأثیرگذار است و نیازمند هماهنگی بین بخشی برای پایداری سرزمین هستیم.
رئیس سازمان جنگل ها با اشاره به تلاشهای صورتگرفته در توسعه فعالیتهای آبخیزداری گفت: تا کنون بیش از ۳۰ میلیون هکتار از عرصههای منابعطبیعی کشور تحت عملیات آبخیزداری قرار گرفته است و در سال جاری نیز شاهد رشد ۵۲ درصدی عملیات آبخیزداری نسبت به متوسط هشت سال اخیر هستیم.
وی در بخش دیگری از سخنرانی خود خود در همایش ملی علوم و مهندسی آبخیزداری به سیلابهای سال ۱۳۹۸ و اثرات تخریبی آن اشاره کرد و اعلام کرد اجرای عملیات آبخیزداری و آبخوانداری در ۲۴ حوزه آبخیز ۱۱ استان سیلزده کشور با اعتباری بالغ بر ۲۶۵ میلیارد تومان در اولویت قرار گرفت که به تدریج در حال بهرهبرداری است.
دکتر مسعود منصور تأکید کرد: اگرچه اعتبارات آبخیزداری در سالهای گذشته به اذن مقام معظم رهبری افزایش یافته است اما اگر بخواهیم شاهد کاهش مخاطرات طبیعی در کشور باشیم باید اعتبارات این بخش را افزایش دهیم و انتظار از مجلس شورای اسلامی و سازمان برنامه و بودجه این است که در بودجه سال ۱۴۰۰ و برنامه هفتم توسعه، افزایش قابل توجهی در اعتبارات آبخیزداری در نظر بگیرند.
رئیس سازمان جنگلها در پایان سخنانش، حمایت انجمنهای علمی، مراکز تحقیقاتی و علمی را در پیشبرد اهداف آبخیزداری مهم دانست و از آنها خواست در تحقق همگرایی دستگاهها برای مدیریت جامع حوزه آبخیز نقشآفرینی کنند.
گفتنی است پانزدهمین همایش ملی علوم مهندسی و آبخیزداری با شعار "آبخیزداری و امنیت ملی" ششم و هفتم آبان در دانشگاه علوم کشاورزی و منابعطبیعی ساری با همکاری انجمن آبخیزداری ایران در حال برگزاری است.
ارسال به دوست
نام : | |
ايميل : | |
*نظرات : | |
متن تصویر را وارد کنید: | |