آمایش سزمین از زمین خواری و جنگل خواری جلوگیری می کند

تاریخ انتشار : 1400/09/21 - ساعت انتشار: ٠٨:٠٧ - گروه خبری : اخبار قدیمی

آمایش سزمین از زمین خواری و جنگل خواری جلوگیری می کند

 

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گیلان، به نقل از خبرگزاری ایسنا، معاون دادگستری گیلان، زمینخواری و کوهخواری و جنگلخواری و ساحلخواری و... را نتیجه عدم اجرای آمایش سرزمین دانست و عنوان کرد: متاسفانه در قالب طرحهای حاکمیتی شاهد از دست رفتن اراضی پر حاصل هستیم.

جاناحمد آقایی در شورای برنامهریزی و توسعه استان گیلان که در سالن غدیر استانداری گیلان برگزار شد، آمایش سرزمین را یک الگوی آزموده و موفق در کشورهای توسعهیافته دانست و اظهار کرد: این طرح در ۱۸۰ کشور دنیا اجرا شده که بسیار خردمندانه و آیندهنگرانه است.

وی با بیان اینکه طرح آمایش در ایران هنوز به یک برنامه عملیاتی برای توسعه تبدیل نشده است، افزود: آمایش سرزمین اقدام به قابلیتسنجی مناطق میکند و لذا دیگر شاهد تقابل بین توسعه و زیست بوم و محیط زیست نخواهیم بود.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری گیلان، زمینخواری و کوهخواری و جنگلخواری و ساحلخواری و... را نتیجه عدم اجرای آمایش سرزمین دانست و عنوان کرد: متاسفانه در قالب طرحهای حاکمیتی شاهد از دست رفتن اراضی پر حاصل هستیم و ویلاسازی در اراضی کشاورزی توسط غیر بومیها صورت میگیرد.

آقایی، شهرکسازی در اراضی زراعی را خطری بزرگ برای منابع طبیعی دانست و یادآور شد: در اجرای بومگردی و طرح هادی خلا احساس میکنیم و لذا اجرای آمایش در سطح کشور به ویژه گیلان که هم از لحاظ اراضی ملی و هم در نظر جمعیت تراکم بالایی دارد از نان شب واجبتر است.

وی با اشاره به اهمیت اجرای طرح حدنگار در کنار آمایش سرزمین، اضافه کرد: آمایش علاوه بر توسعه به حفظ محیط زیست کمک میکند و بسیاری از روستاها و منابع طبیعی و سواحل و جنگلهای هیرکانی ما ماندگار میشود.

سید علی آقازاده، نماینده شهرستان رشت در مجلس شورای اسلامی نیز، عدم اجرایی شدن آمایش را موجب از دست رفتن فرصتهای توسعه دانست و اظهار کرد: آمایش فرصتهای موجود در یک منطقه و راهبردها را شامل میشود و لذا استان گیلان دارای فرصتها و ظرفیتهای بسیار بالای آمایشی است.

وی با اشاره به پیشرفت کند و ضعیف آمایش طی سالهای اخیر در استان گیلان، افزود: متاسفانه عدم اجرای آمایش ما را با پسرفت صنعت و کشاورزی و گردشگری و محیط زیست و... مواجه کرده و لذا باید در قالب آمایش نگاه تخصصی و کارشناسی و راهبردی به ظرفیتها داشته باشیم.

نماینده رشت در مجلس، با بیان اینکه آمایش ما را به سمت استفاده درست از فرصتهای زیستمحیطی هدایت میکند، گفت: منابع طبیعی و محیط زیست فرصتهای آمایشی را برای استان ما رقم زده است، اما شاهد ضعف مدیریت و برنامهریزی هستیم.

آقازاده، بیتوجهی به آمایش را موجب صدمه دیدن محیط زیست دانست و خاطرنشان کرد: نه تنها در حوزه صنعت و کشاورزی دچار مشکل شدیم، بلکه پایین بودن نرخ موالید نیز محصول مشکلات اقتصادی ناشی از عدم اجرای آمایش است.

وی محیط زیست و منابع طبیعی و کشاورزی و جنگلهای استان را در معرض خطر دانست و یادآور شد: باید با کمک آمایش جلوی پسرفتها را بگیریم و ورود اجرایی و تخصصی و کارشناسی به حوزههای توسعهای داشته باشیم.

احمد دنیامالی، نماینده شهرستان بندرانزلی نیز در ادامه، خواستار آسیبشناسی ظرفیتهای گیلان در حوزه آمایش شد و اضافه کرد: متاسفانه شاهد عقب افتادن گیلان در مسیر توسعه کشور هستیم.

وی با بیان اینکه پروژههای اجرایی در گیلان باید براساس آمایش باشد؛ نه اهداف غیر کارشناسی، خاطرنشان کرد: بدون کار تخصصی و کارشناسی فقط بودجه دولت را هدر میدهیم.

نماینده بندرانزلی در مجلس، سند آمایش سرزمین استان گیلان را زمینهساز توسعه پایدار دانست و یادآور شد: ابتدا باید ظرفیتهای گیلان را بشناسیم و براساس آنان برنامهریزی بلندمدت کنیم.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج