سرخدار دیر زی دوباره احیا می‌شود

تاریخ انتشار : 1402/09/21 - ساعت انتشار: ٠٧:٤٧ - گروه خبری : اخبار استان

پویش مردمی کاشت یک میلیارد نهال به سرپرستی فعال زیست محیطی حسین آقایی، حضور وهمکاری گسترده مردم ازاقصی نقاط کشور در ارتفاعات (دوروبار) روستای ویسرود شهرستان شفت برگزار شد.

برنا - گیلان در این حرکت مردمی برای اولین بار در گیلان کشت نهال سرخدار و شمشاد که دو گونه دیر زی در جنگل‌های هیرکانی هستند انجام شد.


در این پویش مازیار رضوی سرپرست اداره کل منابع طبیعی و آبخیز داری گیلان به همراهی جمعی از مسئولین از جمله عبدالله فکری رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شفت، خلیل محمدی نودهی رئیس اداره آموزش، ترویج و مشارکت‌های مردمی اداره کل منابع طبیعی گیلان، علی فیض بخش معاون فرماندار شهرستان شفت، ستار یعقوب پور مسئول بسیج سازندگی سپاه پاسداران شهرستان شفت نیز حضور داشتند.

مازیار رضوی سرپرست اداره کل منابع طبیعی و آبخیز داری استان گیلان در حاشیه این پویش کاشت نهال طی گفتگویی با خبرنگار ما اظهار داشت:در حال حاضر طرح پویش کاشت یک میلیارد درخت در بازه زمانی چهارساله در ایران کلید خورده است.

وی با ذکر این نکته که به واسطه شروع این طرح ۴ ساله تعهداتی مبنی بر اینکه هرسال ۸ میلیون اصله نهال و نهایتا در طی چهارسال 32 میلیون اصله کاشت و تبدیل به درخت خواهد شد ، بیان داشت:این تعهد مربوط به مردم گیلان نیز می‌شود به گونه‌ای که بیش از ۷۰ درصد این کاشت باید در اراضی تحت مالکیت مردم باشد.
سرپرست اداره کل منابع طبیعی و آبخیز داری استان گیلان اذعان داشت:در راستای این طرح ۴ ساله ما نیز به عنوان ارگان‌های دولتی از مردم در جهت تامین نهال‌های آن‌ها حمایت می‌کنیم.

وی نهالستان‌های شمال کشور را که در امر کاشت و احیای جنگل‌های هیرکانی به کشور کمک می‌کنند را این گونه عنوان کرد: نهالستان پیلمبرای تالش که از بزرگترین نهالستان شمال کشور است،  نهالستان پیرسون در اسالم ، نهالستان لاکان رشت، نهالستان صفرابسته آستانه،نهالستان بندر کیاشهر، نهالستان دشت و دامون رضوانشهر، نهالستان شاندرمن، نهالستان جوکندان که نقش اساسی در احیای جنگل‌های هیرکانی دارند.

وی با اشاره به اینکه جنگل‌های هیرکانی شمال کشور به عنوان میراث فرهنگی جهانی در یونسکو ثبت شده است گفت:اکثر گونه‌های پهن برگ در نهالستان‌های گیلان تولید می‌شود و هم اکنون نیز در این پویش مردمی برای اولین بار گونه‌های سرخ دار با قدمت ۱۲ ساله که از گونه‌های نادر در کل دنیا محسوب می‌شود و همچنین بومی گیلان است نیز کاشت می‌شود.

وی تاکید کرد:علاوه بر نهال سرخدار ، نهال شمشاد نیز از گونه‌های پهن برگ و همچنین دیر زی است نیز در این مکان کاشت می‌شود و امید برآن است که از طریق کاشت گونه‌های بومی از این طریق بتوانیم این پویش مردمی را دنبال کنیم.

این مقام مسئول خاطر نشان کرد:هدف اصلی ما در این پویش‌های مردمی کاشت نهال این است که با آموزش‌هایی که در کاشت نهال به مردم داده می‌شود و همچنین مشارکت آن‌ها در این پویش جنگل‌های هیرکانی حفاظت و احیا شود کما اینکه در حال حاضر دنیا نیز به این نتیجه رسیده است که بدون کمک و مشارکت مردم احیای جنگل‌ها امکان پذیر نمی‌باشد.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج