فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی گیلان عنوان کرد
برخورد جدی با هرگونه خروج خاک، لاش برگ و خزه از جنگل های گیلان

تاریخ انتشار : 1403/08/27 - ساعت انتشار: ٠٩:٣١ - گروه خبری : اخبار استان

گیل همتا -فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی گیلان با بیان اینکه هرگونه برداشت از اراضی ملی به ویژه جنگل ها، جرم است و با خروج محصولات فرعی جنگلی برخورد می کنیم، گفت: در هفت ماهه امسال بیش از ۴۰ هزار کیلوگرم محموله جنگلی شامل خاک، ماسه، لاش برگ، خاک برگ و خزه و گیاهان زینتی را توقیف کردیم.

وی با بیان اینکه برخی از سودجویان با کت زدن(کندن بخشی از پوست تنه درختان با هدف خشک کردن گیاه) اقدام به تخریب درختان جنگلی می کنند، افزود: کت زدن اهداف زیادی دارد و برخی از افراد با هدف قطع راحت تر درختان خشک شده این کار را می کنند، اما برخی نیز به دنبال انتقام جویی هستند، زیرا اراضی ملی تحت تصرف سودجویان را آزاد کردیم؛ برخی از مردم محلی نیز با هدف تصرف و ایجاد چراگاه برای دام های خود، درختان جنگلی را خشک می کنند.

فرمانده یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان کت زدن را از تخلفات رایج در استان ندانست و اضافه کرد: امکان احیای درختان آسیب دیده وجود دارد و در صورت مشاهده، اقدام به حفاظت و احیای مجدد درخت می کنیم.

قربانی لرد هرگونه برداشت از اراضی ملی به ویژه جنگل ها را جرم دانست و عنوان کرد: نه تنها قطع غیرمجاز درختان جرم بوده و قاچاق محسوب می شود، بلکه با خروج محصولات فرعی جنگلی شامل برگ و لاش برگ و خاک برگ و شاخه و خزه و… نیز برخورد می کنیم.

وی با بیان اینکه در هفت ماهه امسال بیش از ۴۰هزار و ۱۶۲کیلوگرم محموله جنگلی شامل خاک و ماسه و لاش برگ و خاک برگ و خزه و گیاهان زینتی را توقیف کردیم، متذکر شد: در داخل جنگل، درختان زینتی به ویژه سوزنی برگ وجود دارد و برخی از سودجویان اقدام به برداشت این گیاهان و افزایش آنها در گلخانه های شخصی خود می کنند.

فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی گیلان از انجام ۷۷۳فقره عملیات کشف و ضبط چوب آلات جنگلی قاچاق در هفت ماهه امسال خبر داد و خاطرنشان کرد: در این عملیات ها بیش از ۷۲۴مترمکعب انواع چوب آلات، ۴۳۶۵کیلوگرم زغال و ۹۵۹استر هیزم را کشف کردیم.

وی با بیان اینکه پایش شبانه روزی عرصه های ملی استان توسط بالغ بر ۶۰۰جنگلبان در حال انجام است، عنوان کرد: ۳۹پاسگاه و نگهبانی(۳۰پاسگاه دائمی و ۹پاسگاه فصلی) داریم که چهار مورد در محورهای اصلی مواصلاتی ورودی و خروجی استان شامل چابکسر، لوشان، آستارا و اسالم – خلخال قرار دارد.

قربانی لرد یکی از عرصه های تحت پایش یگان حفاظت را در مراتع دانست و یادآور شد: در مراتع عمدتا با ساخت و سازهای غیرمجاز و چرای غیرمجاز دام مواجه هستیم؛ چرای دام مازاد بیش از ظرفیت مراتع، از بین رفتن پوشش گیاهی و نهایتا فرسایش خاک و خطر سیلاب را به دنبال دارد.

وی در پایان با بیان اینکه با هرگونه حمل غیرمجاز محصولات جنگلی برخورد می کنیم، گفت: عمده محموله های چوب کشف شده مربوط به استان نیست؛ این در حالی است که وجود چهار کارخانه بزرگ سلولزی در استان گیلان موجب حمل چوب آلات قاچاق سایر استان ها به گیلان شده است.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج