ایران در جمع برترینهای درختکاری
براساس نتایج تحقیقات «مؤسسه منابع جهانی» ۳۶کشور در ۲۰سال گذشته بیشتر از برداشت درخت، درخت کاشتهاند ایران نیز با کاشت ۳۶.۷ هزار هکتار درخت در ردیف این کشورها قرار گرفت و در ۲ دهه گذشته بیش از برداشت، درخت کاشته است.
به گزارش همشهریآنلاین، براساس این مطالعات در مجموع از سال ۲۰۰۰ تا ۲۰۲۰ حدود ۱۳۰.۹ میلیون هکتار به «پوشش درختی» دنیا اضافه شده است یعنی وسعتی به اندازه کشور پرو. این درحالی است که وسعت جنگلزدایی در این مدت ۱۰۰ میلیون هکتار است. ولی نکته اساسی این است که ارزش جنگلهای قدیمی و غنی از کربن، به هیچ عنوان با جنگلهای جدید برابری نمیکند.
تاثیر مخرب جنگلزدایی
براساس این تحقیق اگرچه روند جنگلکاری در یک بازه ۲۰ساله، بیشتر از جنگلزدایی است اما به هیچ عنوان تأثیرات اقلیمی جنگلزدایی خنثی نمیشود، بهخصوص در مورد جنگلهای قدیمی و باستانی. این جنگلها بهگونهای متفاوت کربن را تثبیت میکنند. حیوانات و گیاهانی که جنگلها را بهعنوان خانه انتخاب میکنند، نیاز به رشد جنگلهای قدیمی، پایدار، متراکم و با بافتی متصل به هم دارند؛ این چیزی است که جنگلهای دستکاشت جدید عمدتا فاقد آن هستند.
براساس تحقیقاتی که در نشریه نیچر منتشر شده و در Global Forest Watch در دسترس است، اگر به جنگلهای قدیمی، اجازه رشد مجدد و بازسازی داده شود بهطور طبیعی آنها پتانسیل جذب ۸.۹ میلیارد تن دیاکسید کربن از جو در هر سال را تا سال۲۰۵۰ خواهند داشت البته به شرطی که همچنان مراتع و سطوح فعلی زیرکشت برای تولید غذا حفظ شود. این معادل ۲۳درصد انتشار گازهای گلخانهای از جو در هر سال است.
براساس تفسیر و توضیح مؤسسه منابع جهانی، از آنجایی که در این تحقیق جنگلکاری و جنگلزدایی در کنار هم در بازه زمانی ۲۰ساله ارزیابی و ترکیب شده، این مجموعه داده پیشگامانه است. در این تحقیق ماهوارهها، دادههای درختان و پوشش گیاهی زیر ۵ متر را ارزیابی کردهاند. در نتیجه ممکن است اعداد در بازه زمانی ۵تا ۱۵سال آینده که درختان در این فاصله فرصت رشد یافته و به ارتفاع قابل تشخیص برای ماهوارهها برسند، بهشدت تغییر کند. بهخصوص پس از برنامههای گسترده جنگلکاری که دولتهای آفریقایی از سال۲۰۱۵ به جد در حال انجام آن هستند.
براساس دادههای این تحقیق خالص جنگلکاری در ایران ۳۱.۷هزار هکتار است.
ارسال به دوست
نام : | |
ايميل : | |
*نظرات : | |
متن تصویر را وارد کنید: | |