ششمین کنفرانس ملی حفاظت و صیانت از منابع طبیعی و محیط زیست در استان اردبیل برگزار شد

تاریخ انتشار : 1401/06/23 - ساعت انتشار: ٠٨:٠٨ - گروه خبری : اخبار استان

ششمین کنفرانس ملی حفاظت و صیانت از منابع طبیعی و محیط زیست با حضور مسئولان و کارشناسان از سطح کشور و با هدف انتقال تجربیات و تبادل نظر مختصصان و مدیران در دانشگاه محقق اردبیلی برگزار شد.

به گزارش مرکز اطلاع رسانی سلازمان منابع طبیعی، رسول اشرفی‌پور رئیس شورای عالی جنگل، سازمان منابع طبیعی  و آبخیزداری کشور در آیین گشایش این کنفرانس  ۲ روزه گفت: باید بدانیم چقدر منابع طبیعی داریم و چقدر از آن استفاده شده است و یکی از مهمترین شاخص‌ها در این راستا در دنیا و کشورهایی مانند آلمان و ژاپن، شاخص ردپای اکولوژیک است.

وی افزود: در این شاخص به تمام مولفه‌های توسعه توجه می‌شود و این شاخص، باید در حساب ملی همه طرح‌های کشور لحاظ شود و برای نهادهای پژوهشی، دانشگاه‌ها و دستگاه‌های اداری تبیین و تعریف شود.

او گفت: این شاخص، ظرفیت‌ها و مصارف منابع طبیعی در حوزه‌های شهری و روستایی و نحوه استفاده از منابع آبی و طبیعت را مشخص می‌کند و در این خصوص در دانشگاه‌ها مطالعاتی شده است و در کشور ما ظرفیت منابع زیستی برابر با۸۴ صدم هکتار است اما حدود سه برابر آن از منابع طبیعی بهره‌برداری می‌کنیم.

اشرفی پور الزام دیگر برای تحقق مدیریت سبز پسماند را قوانین و ضوابط کشور دانست و گفت: باید از خود بپرسیم آیا قوانین و ضوابط فعلی می‌توانند ما را به مدیریت صحیح منابع طبیعی برسانند.

به گفته وی صیانت از طبیعت، الزاماتی دارد و باید رعایت شود و یکی از آنها پاسخ به فرایند توسعه یافتگی است و در این رابطه باید به یک توسعه در خور، توجه کنیم و لازمه آن، تعریف معیارها و شاخص‌های علمی است.

رئیس شورای عالی جنگل، مرتع و آبخیزداری و منابع طبیعی کشور گفت: همواره از پیوست محیط زیست در طرح‌های عمرانی حرف می‌زنیم اما در عمل به آن پایبند نیستیم تا جایی که  حتی در یک درصد معادن کشور به موضوع بازسازی منابع طبیعی توجه نمیشود

در این کنفرانس  محمود قلی زاده مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اردبیل نیز با تبیین چهار اصل حفظ ،احیا ،توسعه و بهره برداری از منابع طبیعی گفت:حفظ و حراست از منابع طبیعی همت همگانی را می طلبد که در این راستا و بمنظور فرهنگ سازی منابع طبیعی نقش مراکز علمی و رسانه ها بسیار حائز اهمیت است

وی با بیان اینکه بر گزاری همچنین همایشهای در کشور و استفاده از نقطه نظرات اساتید دانشگاهی و مراکز علمی برای حفاظت و صیانت از منابع طبیعی و محیط زیست بسیار ضروری بوده  افزود: کشور ما در حال حاضر با کمبود جدی منابع آبی و فرسایش خاک  روبرو است و اگر تغییراتی در الگو مصرف و همچنین کشاورزی ما صورت نگیرد قطعاً کشور دچار مشکلات عد یده ای خواهد شد.

وی گفت: حفظ و صیانت از محیط زیست و منابع طبیعی تنها وظیفه یک دستگاه خاص نیست بلکه تمام ما باید به نوعی در نگهداری از نعمات گرانبهای خدادادی سهیم باشیم.

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان افزود: اهمیت  جنگل و منابع طبیعی فقط برای نسل حال نیست بلکه برای نسل‌های آینده نیز از  اهمیت بالا یی بر خوردار بوده که همه ما مسئولیت داریم این منابع خدا دادی را حفاظت نموده و به نسلهای آینده تحویل بدهیم.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج