مدیرکل منابع طبیعی:
۳۱ درصد جنگلهای هیرکانی کشور، منابع ملی گیلان هستند
رشت - ایرنا - مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان گفت: از یک میلیون و ۸۰۰ هزار هکتار از جنگلهای هیرکانی کشور نزدیک ۵۷۰ هزار هکتار در حوزه استان گیلان است.
میرحامد اختری در نشست با سرپرست خبرگزاری جمهوری اسلامی گیلان عنوان کرد: حدود یک میلیون هکتار منابع ملی از جمله جنگلهای هیرکانی در حوزه استان گیلان داریم که اقدامات خیلی موثر و خوبی در حفاظت از این منابع و جنگلها انجام شده و میشود.
وی با بیان اینکه جنگلهای هیرکانی تنها در سه استان کشور و بخش محدودی هم در اردبیل، خراسان شمالی و سمنان است، اظهار کرد: این مهم وظایف ما را در گیلان به دلیل برخورداری از جنگلهای هیرکانی نسبت به منابع طبیعی سایر استان ها بیشتر می کند.
اختری با تاکید بر اینکه نسبت به هر اقدام عمرانی در گیلان که منجر به آسیب منابع ملی به خصوص جنگلهای هیرکانی شود به شدت حساس هستیم، افزود: در این موارد به دلیل ارزیابی های تخصصی و حساسیت موضوع عموما زمان طولانی می برد که نظرمان را به صورت مثبت برای انجام پروژه ای عمرانی ارائه دهیم و با درصد بالایی از این طرح های عمرانی عموما موافقت نمی شود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان بیان داشت: البته در اجرای مواردی از طرحهای عمرانی توسعه ای همانند رفع مشکل ترافیک یک شهر و احداث کمربندی اگر بنا باشد تعدادی درخت قطع شود، چاره ای جز پذیرش نیست، اما اقدامات جایگزین مد نظر قرار میگیرد تا کاهش جنگل اتفاق نیافتند.
اختری در ادامه با بیان اینکه بر اساس آمار فائو موردی از کاهش جنگلهای هیرکانی گزارش نشده است، اظهار داشت: حتی افزایش جنگل های هیرکانی را نیز داشته ایم زیرا موضوع جنگلکاری و غنیسازیها آن را در دستور کار داریم.
وی با تاکید بر اینکه هرگونه کاهش جنگلهای هیرکانی تکذیب می شود، خاطر نشان کرد: اگر چه تخریب، قطع و قاچاق داریم، اما با ساز و کارهای مختلف ، جنگل کاری و اقدامات فرهنگی و عملیاتی به گونه ای عمل می شود که هیچ گونه کاهشی در جنگل های هیرکانی در گیلان نداشته و نداریم.
زراعت چوب؛ حافظ جنگلهای هیرکانی
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گیلان با اشاره به اهمیت زارعت چوب برای تامین نیاز صنایع چوب عنوان کرد: زمانی که چوب مورد نیاز از طریق زراعت چوب تامین شود دیگر کسی سراغ جنگل برای قطع درخت نمیرود.
وی با بیان اینکه توسعه زراعت چوب را از حدود ۲ سال قبل در استان آغاز کرده ایم، اضافه کرد: در برنامه ششم توسعه مکلف به انجام زراعت چوب بودیم این کار چهار سال به دلایل مختلف انجام نشد اما هم اکنون بیش از سه هزار هکتار را برای زراعت چوب احاله مدیریت کردیم.
اختری بیان داشت: ادعای به صفر رساندن قاچاق چوب را نداریم، ضمن اینکه این امکان نیز وجود ندارد، ما در داخل جنگل، روستانشینان، مستثنیات مردم و ..داریم اما به سمت کنترل بیشتر می رویم و در این ارتباط نسبت به افزایش قرقبانان ، پالایش و جابجایی آنان کرده ایم.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان با اشاره به قطع درختان در حال تخریب و جایگزین آنها اظهار داشت: پارسال حدود ۴۰۰ میلیارد تومان چوب های حاصل از قطع درختان در حال تخریب در این استان فروخته و به خزانه دولت واریز شده است.
وی در ادامه با اشاره به موضوع آفت شمشاد در جنگلهای گیلان اظهار داشت: آسیب زیادی به درختان شمشاد وارد شده و در مقطعی این آفت در جنگلهای هیرکانی گسترده بود اما هم اکنون در بسیاری از نقاط این آفت کنترل شده و کار محافظت همچنان ادامه دارد ضمن اینکه بودجههایی برای سمپاشی و احیا در نظر گرفته شده است.
اختری در بخش دیگری از سخنانش منابع طبیعی را جزو حوزه های مهم در همه کشورها دانست و اظهار داشت: در گیلان علاوه بر منابع طبیعی، ساحل، دریا و جنگل را داریم که ممکن است در بسیاری از استان های کشور به این صورت نباشد از اینرو وجود این مواهب الهی وظایف ما را بیشتر میکند.
وی با بیان اینکه اولین وظیفه منابعی طبیعی در قانون موضوع حفاظت است، اضافه کرد: حفظ، احیاء ، توسعه و بهره برداری اصولی از وظایف این حوزه است از اینرو می طلبد که دستگاه های دیگر در گیلان در این بخش به منابع طبیعی کمک کنند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان با اشاره به نقش مهم رسانه ها در اطلاع رسانی، تنویر افکار عمومی و بیان اقدامات و برنامه های این حوزه اظهار داشت: نیاز است که عامل سومی بین مردم و دستگاه ها باشد که رسانه نقش مهمی در این ارتباط دارند.
وی با بیان اینکه ایرنا به عنوان رسانه مادر جایگاه ویژه ای در این حوزه دارد، اضافه کرد: به خاطر حساسیت و اهمیت موضوع، منابع طبیعی در انعکاس وظایف این مجموعه و ارتباطات پررنگتری که باید با مردم باشد، از رسانه ها به ویژه ایرنا کمک می طلبیم.
ارسال به دوست
نام : | |
ايميل : | |
*نظرات : | |
متن تصویر را وارد کنید: | |