معاون حفاظت و امور اراضی منابع طبیعی و آبخیزداری استان گیلان از کاداستر ۵۰۰ هزار هکتار از اراضی ملی گیلان خبر داد
به گزارش روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گیلان، سهیل توکلی ، قانون حدنگار(کاداستر) را ذیل ماده ۹ قانون افزایش بهرهوری بخش کشاورزی و منابع طبیعی دانست و اظهار کرد: سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری مکلف شده اراضی ملی و دولتی را کاداستر و ثبت سامانه کند.
معاون حفاظت و امور اراضی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گیلان هدف از اجرای کاداستر را تشخیص حدود و موقعیت اراضی ملی و دولتی و مستثنیات اعم از سنددار و بدون سند به منظور جلوگیری از تصرف و تجاوز به منابع طبیعی دانست و تصریح کرد: اجرای نقشه کاداستر منجر به تثبیت مالکیت دولت و اخذ سند تک برگی توسط سازمان جنگل ها می شود.
توکلی با اشاره به توجه ویژه قانون برنامه ششم به اجرای طرح کاداستر، گفت: به دنبال تخصیص اعتبارات قابل توجه از محل صندوق توسعه ملی برای احیای اراضی جنگلی و توسعه آبخیزداری در سطح استان ها، از سال ۹۶ کاداستر اراضی ملی گیلان با جدیت دنبال می شود.
وی با بیان اینکه کاداستر موقعیت اراضی ملی، دولتی و مستثنیات قانونی اشخاص را مشخص می کند، افزود: این تکلیف در برنامه ششم به مساحت و برای تمام استان ها قید شده و اراضی ملی و دولتی در اختیار سازمان جنگل ها باید کاداستر و در سامانه ثبت املاک قرار گیرد.
معاون حفاظت و امور اراضی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گیلان با بیان اینکه گیلان یک میلیون و ۱۷ هزار هکتار اراضی ملی اعم از جنگلی و مرتعی و جلگه ای و ساحلی دارد، خاطرنشان کرد: تا پایان سال ۹۷ از طریق قرارداد و آگهی مزایده برای ۲۵۰ هزار هکتار از اراضی ملی استان نقشه کاداستر تهیه شده است.
سهیل توکلی، حفاظت را اصل اساسی در کاداستر دانست و اظهار کرد: کاداستر از زمین خواری و تصرفات بی رویه جنگل ها و مراتع و سواحل جلوگیری می کند. در گذشته نقشه های سنواتی اراضی ملی آنالوگ بود، اما به کمک کاداستر کلیه اراضی در سامانه ثبت می شود و کسی نمی تواند برای اراضی ملی سند دریافت کند.
ایشان با اشاره به اهمیت اجرای کاداستر برای سازمان جنگل ها و مدیریت منابع طبیعی گیلان، یادآور شد: از محل ارتقای شاخص های استانی نیز تفاهم نامه همکاری با استانداری امضا شده و در صورت تصویب این اعتبار برای ۲۰۰ هزار هکتار دیگر از اراضی ملی استان از محل تفاهم نامه تا پایان سال ۹۹ کاداستر تهیه خواهد شد.
معاون حفاظت و امور اراضی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گیلان ، کاداستر را جزو طرح های نیازمند اعتبار دانست و گفت: بیش از ۹۵ درصد استان در اختیار سازمان جنگل هاست و لذا اجرای کاداستر اراضی ملی و دولتی ضرورت دارد.

نظر شما :