اجرای طرح مدیریت پایدار منابع طبیعی با مشارکت مردم، از سال آینده
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گیلان: از مردم نزدیک به اراضی جنگلی میخواهم، تا تعیین تکلیف اختلافات اراضی با اداره های منابع طبیعی و آبخیزداری، از ساخت و ساز در آنها خودداری کنند و اطمینان داشته باشند که مشارکت مردم و دولت در مدیریت جنگل، مانع ارجاع مشکلات به پاسگاه ها و دادگاه ها خواهد شد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گیلان، محسن یوسف پور در کارگاه آموزش مدیریت جنگل در مسجد جامع دهستان جوکندان شهرستان تالش اظهار داشت: از سال ۱۳۳۸ بهره برداری از جنگل های کشور آغاز و در سال ۱۳۹۶ با ابلاغ ششمین برنامه پنجساله توسعه کشور، استفاده از درختان جنگلی متوقف شد اما با توجه به آسیب دیدن جنگل ها، تدوین طرح جایگزین مصرف منابع جنگلی ضرورت یافت و رهبر معظم انقلاب نیز بر آن تاکید کردند.
وی ادامه داد: طبق تجربه ۵۰ ساله کارشناسان، مدیریت جنگل ها باید به نیروهای محلی واگذار شود و مردم در مبارزه با سوداگران درختان جنگلی، مهار آتش سوزی ها و مقابله با زمین خواری ها نقش ایفا کنند.
یوسف پور بیان کرد: مشکلات مردم مناطق جنگلی به طور عمده به اشتغال، مراتع و دامداری و چگونگی بهره مندی از منابع جنگلی مربوط است و در داخل طرح های هادی با همکاری بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و در خارج از طرح ها، با همراهی دستگاه های مرتبط برطرف خواهد شد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان افزود: جنگل های هیرکانی گیلان که اراضی جنگلی شهرستان تالش از مهمترین بخش های آن است، از عجائب خلقت محسوب می شوند و در تامین اکسیژن و اقلیم سازی نقش مهمی دارند و باید تقویت شوند.
.
محمد رضا نوری ،کارشناس امور جنگل اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان نیز در این کارگاه گفت: ده ها سال بهره برداری از درختان جنگلی، توان جنگل ها را کاهش داده است و توقف آسیب ها در منابع طبیعی استان، بدون مشارکت مردم امکان پذیر نیست.
وی افزود: کاهش توان جنگل ها یک هزار و ۴۰۰ کارگاه صنایع چوب را از منابع جنگلی بی بهره گذاشته است و در طرح مدیریت مردمی جنگل ها، برخی عرصه ها برای کشت گلپر و گونه های بومی و محلی، در اختیار مردم قرار خواهد گرفت و برداشت چوب، آخرین مرحله استفاده از جنگل خواهد بود.
شهرستان تالش با ۲۰۰ هزار نفر جمعیت در اراضی ساحلی، جلگه ای و جنگلی، در ۱۱۰ کیلومتری غرب مرکز استان گیلان واقع شده و دهستان جوکندان بخش مرکزی آن از مناطق جنگلی این شهرستان است.

نظر شما :